image

Vi må takke Helge og Lars for en minnerik dag og ikke minst et fantastisk kveite måltid på Hamarøy.

Vi startet i frisk bris fra Tranøy som økte til sterk kuling over Vestfjorden, seilene var oppe fra kai til vi ankomm Svolvær. De nye matrosene fikk virkelig prøvd seg over Vestfjorden da vind og sjø økte hele tiden og bølge høyde var jevnt 3-4 m med 5 m bølger som toppet det og vind  lå mellom 20-25kn. Så det var noen lykkelige matroser som gikk i land i Svolvær og slapp å føle att alt gikk rundt, men som seg hør og bør så smakte anker Drammen . “I allefall for kapteinen” Vi fikk en fin kai plass under Svolværgeita og hadde en tur rundt i Svolvær, kan ikke si at jeg kjente meg igjen etter ubåt tiden på 80 tallet i Svolvær. I dag gikk turen til Trollfjorden der hengekøya kom opp på spri bommen slik at den ble testet, Trollfjorden lå der inn hyllet i sol så vi fikk en kjempe opplevelse. Vi har nå kommet frem til Storvågen et lite idyllisk sted sør for Kabelvåg der vi har ankret opp for natten. Matrosene tok lettbåten og skal skaffe middags mat, så det ser jeg frem til. I morgen er planen å gå til Henningsvær😄