IMG_0596

Det er noen dager siden bloggen er blitt oppdatert, da det har vært mye seiling og jernhesten har gjort sitt på våres ferd mot sør.

Som sagt så mønstret ny matros ombord i Bodø og han er veldig lojal mot matros overenskomsten, noe som kapteinen har påpekt opp til flerganger at her Ombord er det kapteinens lov som gjelder😄 Uten om sin lojalitet til overenskomsten så er han en mønster matros som kan lage mat og ikke minst serverer de beste irish kaffe på den nordlige halvkule.

Vi dro fra Bodø Torsdag kveld og hadde to fantastiske dager med seilas og ditto ankringer i fantastiske omgivelser.

Lørdagen ankom vi Brønnøysund der vi ble liggende og deltok på Roots festivalen som tilfeldigvis var i byen. Vi hadde en bedre middag på byen da matrosene så sitt snitt å henvise til overenskomsten om at Lørdag var det fridag i byssa. Men uten han var klar over det selv så brøt han overenskomsten med å lage noen fortryllende gin tonic.

Det var en opprørt matros som våknet søndagen da han ble klar over at pliktene kallet og fortøyninger måtte taes og tilbake til bysse tjenesten måtte han.

Vi forlot Brønnøysund i lett regnvær og fortsatte seilasen sørover, vi ankret opp ved midnatt og hadde oss en fortjent god søvn. Neste dag var det nydelig solskinn, men lite vind så jernhesten måtte trø til.

Vi er nå på vei mot Kr.sund og videre sørover, så håper jeg at fine været holder seg med oss på resten av turen hjem. Vi sliteren at do draugen har tatt kontroll over begge toaletter og ikke er samarbeidsvillig i hele tatt. Men vi har våres metoder😄