IMG_0921

Idag har vært den store aktivitets dagen med leie av sykler, og rundtur fra Lerwick til Scalloway.

Men vi tar det fra begynnelsen, våknet til et fantastisk vær med 20C og blå himmelen. Stor kontrast fra gårsdagen med vind og regn, lille søster disket opp med en skikkelig sjømannsfrokost som smakte fortreffelig. Jeg gikk meg en tur over til bunkringstasjonen for å avtale med bunnkring i morgen, der traff jeg en Norsk seilbåt som var på en tre års jordomseiling som jeg utvekslet erfaringer med og ønsket de lykke til på ferden.

Vi tok så syklene fatt og første stopp var Scalloway castle og Monomentet over Shetlands bussen, der de som kan sin historie er monomentet over de tapre norske sjøfolkene som ga sit liv for at Norge skulle bli fritt. Vi snakket med en del av de eldre garde og ingen har glemt Shetlands bussen og de tapre norske sjøfolkene.

Naturen var storslått og barndomsminnene kom frem når vi lå over styret og syklet nedover bakkene uten hjelm😄

Nå blir det middag ombord og klargjøring for overfarten som starter i morgen tidlig, værmeldingen er god og vi håper på litt vind slik at seilene kan være våres fremdrift.