Da er det bare sjarmøretappen igjen.

Vi har etter 34 timer men en fantastisk seilas over Nordsjøen nå passert Marstein fyr. Solen har glitret og vi har sust avgårde med en gjennomsnittsfart på 7 knop. er det bare sjarmøretappen igjen. Vi har etter 34 timer men en fantastisk seilas over Nordsjøen nå passert Marstein fyr. Solen har glitret og vi har sust avgårde med en gjennomsnittsfart på 7 knop.

Men det begynte ikke så bra, vi hadde bunkret opp diesel i Lerwick både på tank og ekstra kanner. Det vi ikke hadde sett var at den ene kannen var lekk, så når kaptein Vidar skulle legge seg hadde det blitt godt vått i sengen. Han beordret de to matrosene til å tørke opp der kannen hadde stått, selv gikk han å la seg i barbor kabin. Pliktoppfyllende som vi er og med rompa i været og hodet langt nede i et lagerrom hørte vi ikke at vi ble kallet opp på VHF. Stor var overraskelsen da vi var ferdig og kikket rundt oss. Kor i svarte kom det skipet fra og hva i huleste skulle det så nærmet oss for. Vi fikk oss en aha opplevelse der. Men det gikk fint og Vidar får vibben om de glade dagene i Ubåt når han kjenne diesel lukten. Vet ikke om Pitcha er enig i det.

Fikk også oppleve det Vidar kaller squall , plutselig mistet vi all vind før en kraftig vindkule traff båten igjen som krenget noe voldsomt. Eg (Anne Bjørg) fløy som en prosjektil ut av senga. Skjønte ikke noe før eg lå på gulvet og lurte på hva faen er det Vidar driver med nå. Heldigvis var det han som var på vakt når dette skjedde, ellers er det ikke godt å si hva som kunne skjedd.

Resten av seilasen har gått fint. At Nordsjøen har vist seg fra sin beste side er eg ikke i tvil om, vi førstereis takker. Solen har skint og vinden vært akkurat passe.

Nå har vi ankret opp i Vargavågen og fått en liten ankerdram i glasset. Kapteinen er fornøyd med mannskapet og vi med kapteinen. Gleder oss allerede til nestetur.

Seiler hilsen fra Rolf, Vidar og Anne Bjørg😊