Da er vi ankommet Mandal og Skalldyr festival som var våres første mål på denne turen, men mye har skjedd før vi kom så langt.

Etter et fantastisk stopp på Langevåg så bar turen videre sørover, og her gjorde kapteinen et feilvalg da han valgte å gå utaskjærs forbi Haugesund og Karmøy for å få seilvind. Og det gjorde han til gangs og motvind ble det med bølge høyde på 3-4m som ikke var et smart trekk ovenfor kona. Men en drar lærdom og når vi fortøyde i Tananger (Ja det er en olje base også 😂) men Marinaen var førsteklasses og vi ble liggende WOW i 2 dager. Før turen fortsatte sørover til Egersund i motvind😖men med moderat sjø, vi slapp anker og ble liggende natta over. Før vi hadde en silke seilas til Farsund med vind akten for tvers og Code 0 oppe, vi fikk en gjennomsnitts fart på 7,5kn og det er helt konge. Vi ankret opp i Reisvågvika og vi hadde oss en god ankerdram med en god middag  med tilbehør 👌 Dagen etter blåste det stikker og strå så jeg installerte ankerseilet og det var svært effektiv på dreiningen, reduserte svingen fra ca 165grader til 65grader. Vi hadde en padle tur i vindkastene men det var ikke en fornøyelse, men aktivitet hadde vi så det var bare å få på våtdrakten og rense vannlinja for skjell og groe. En heller kjølig fornøyelse😨Vi gikk for motor til Mandal i regn og vind rett imot. Vi fikk en fin plass i havna og har utforsket Mandal til fots og ved å leie sykler og hadde en lengre tur langs elva. Så Idag 9 AUG er det starten på på skalldyrfestivalen og den feirer 30 år.

Mandal er Norges sørligste kommune, med skvalpeskjæret Pysen rett øst for Ryvingen som Norges sørligste punkt. Mandalselva er kommunens naturlige geografiske midtpunkt. Mandalselva hadde tidligere et annet løp, så store deler av sentrum og vestlige bystrøk har sandgrunn som elva skylte med seg gjennom flere tusen år. Området Furulunden med Sjøsanden og andre strender vitner om dette, den er en vernet furu-mo på sandgrunn