6b2023

Da er vi vel ankommet Anholt en øy mellom Danmark og Sverige, seilene ble heist i København og vi hadde god seil vind frem til Anholt.

I dag ligger vi vær fast med sterk storm og kraftige regnbyger😎😎 har doble fortøyninger og vinden har vært oppe i 52kn. Yr sin værmelding melder frisk bris, så den er ikke mye å stole på.

Generelt: Den lille ø Anholt ligger alene ude i Kattegat og er et meget populært rejsemål. Beliggenheden midt mellem Danmark og Sverige og den enestående natur gør et ophold her til en helt speciel oplevelse. På øens to højdepunkter, Nordbjerg og Sønderbjerg, ser du hav, så langt øjet rækker. Der er over 50 km til nærmeste fastland. Næsten hele øen er omkranset af kridhvide strande. Man kan altid finde læ og der er børnevenlige vanddybder. �Den vestlige del af øen består af en moræneryg, mens den østlige del er en sandørken, som strækker sig ud til Anholt fyr. Her holder en stor sælbestand til. På Anholt er der ikke landbrug og heller ikke støj og forurening. Kun stilhed, sand og sø. Men havet og vinden kan få magt her, og alene de sidste 200 år har der vært 200 forlis på de grunde områder omkring øen. Særligt slemt var det i år 1700, da både fyret og fyrmesterboligen blev skyllet i havet. Det nuværende fyr blev rejst i 1881 og virker solidt nok.�Anholt By ligger omkring havnen, og her er der liv. Her kommer der både fra Sverige, Norge, Tyskland, Holland og Storbritannien. Færgerne kommer ind fra Grenå. �Mange af de små bindingsværkshuse er bygget af materialer fra strandede skibe. Kirken er fra 1819, efter at den forrige blev ødelagt af englænderne under Napoleonskrigene. Altertavlen viser Jesus, som går på vandet, og på kirkegården kan du finde gravstenen til to småpiger som druknede her i 1891. En påmindelse om det altid nærværende hav.�Ankommer man fra syd, sydvest kan turen krydres med en ekstra oplevelse: nemlig de 111 havmøller, som nu er blevet et markant vartegn for Anholt.