Da var jeg tilbake til båten 23.08 etter å ha vært hjemme i barnedåp til Milla, denne gangen reiste jeg aleine da min kone blir hjemme en måned og mønstrer på igjen ca 25.09. Jeg har utført forskjellig vedlikehold og klargjort båten for videre seilas sørover. 24.08 hadde jeg en fantastisk padletur til sentrum av Amsterdam på kanalene og en god lunch en helt spesiell opplevelse å få sett byen på denne måten. Men jeg var temmelig sliten etter en 6 timers padletur.

Nå er proviantering fullført for videre seilas og Morten ankommer idag 25.08 for å seile med meg videre over Biscaya. Det eneste som jeg ikke har kommet i mål med ennå, er å få fylt gass flasken. Ser ut som hvert land har sin egen kobling, standardisering ser ut som er et fremmed ord.

Da var Matrosen ankommet og jeg tok han med ut for å vise han litt av område rundt Marinaen, han ble nesten vettskremt av måten de hollandske fortauene er utformet og alle kamikaze syklistene som for forbi da vi spaserte nedover i gata til restauranten. Vi hadde et bedre måltid på den lokale stam sjappen og så var det tilbake til båten for tidlig avgang neste dag.

Vi våknet opp 26.08 til overskyet vær og forlot marinaen i 9 tiden og gikk nedover kanalen fra Amsterdam mot SEA Port med bruk av jernhesten da vinden var rett imot.

Vi fylte opp med diesel i SEA Port marina og avventet avgang til været skulle roe seg, men pga. av tidevannet så bestemte jeg meg for å gå og dra nytte av den. Været var ikke det beste med over 20kn vind og rota sjø, men ut gikk vi og satte seil. Det var et humpete første døgn seilas, men vi hadde god driv i båten med kun bruk av fokka.
Vi opplevde mye mindre trafikk i den engelske kanalen og uten for Rotterdam en vi hadde regnet med, ingen fiske båter som forstyrret våres seilas. Vi seilet hele veien til Cherbourg 310Nm, og ankom tidlig 29.08 og la oss på visitor kaien til vi fikk tildelt en bås i marinaen.
Indre tjeneste ble utført både på mannskap og båt, før vi tok en vell fortjent lunch og ikke minst en dugg fri en😎😎.

Om kvelden så bar det ut for å få en god middag, matrosen mente at Franskmenn var spesialister på pølser og vi gikk for den franske delikatessen Andouilette,

Andouilette

nærmere å spy på en restaurant har vell jeg aldri vært. Det som Franskmenn anser som en delikatesse var pølser med grise tarmer, noe som konsistensen og smaken var vanskelig å tilfredsstille min gane. Jeg vil ikke anbefale noen som besøker Frankrike å prøve denne retten, jeg liker å smake på de lokale retter men dette var …..fy….f

Idag 30.08 har vi vært å sett nærmere på byen og utført proviantering for de neste dagene, jeg tok meg en tur å besøkte festning fra 1800-tallet på fjellet Roule, med Musee de la Liberation om andre verdenskrig som er et utsiktspunkt over byen. Selve festningen var stengt og jeg måtte nøye meg med å ta den i øyensyn fra utsiden, men dette som høyeste punkt over Cherbourg så fikk jeg en fantastisk utsikt over byen.

Langs de smale gatene i gamlebyen finner vi en rekke crêperier og restauranter som byr på regional mat, så her tenkte vi å ta turen i kveld for å ha en bedre middag. Med opplevelsen fra gårsdagens måltid, så kommer jeg til å være mer restriktiv i valget av meny.😂😂

Idag 31.08 var vi i temaparken «Cité de la Mer» som viser historien om utforsking av havet, inklusive de store dypene, Titanic og omvisning på den franske Atom ubåten Le Redoutable.

Cherbourg var første anløpshavn for RMS «Titanic» etter avreisen fra Southampton i England. Byen ble hardt rammet i kampene under andre verdenskrig, og var fra 1944 en viktig forsynigshavn for allierte tropper. 


Turen går videre til Camaret-Sur-Mer ikke så langt i fra Brest, der kommer vi til å være til vi får et værvindu og krysse Biscaya som blir en av den neste store milepælen som må forseres. De sier at Biscaya bør seneste krysses i September eller må det drøyes til neste år, men som den optimist jeg er så går nok det bra. Kanskje jeg får bade i sjøen utenom i Norge i år, så langt har ikke temperaturen eller været gitt en grunn til det.😜