Da er det tid for et nytt reisebrev, vi ligger nå i Camarinas i Spania. Men vi starter der vi avsluttet forrige reisebrev, vi seilte fra Cherbourg 31.08 til Camaret Sur-Mer og det var det legget med størst utfordringer angående været. Vi følte at vi satt i en tørketrommel, pga bevegelsene på skuta når vi nærmet oss Camaret Sur-Mer så havnet vi midt i en militær øvelse med U-Båt og fregatter. En oppsynsbåt med kommando soldater kom opp på siden og ga oss instrukser om å forandre kurs. puh jeg så for med full bording av soldater ombord😜

Vi ankom Camaret Sur-Mer 02.09 og fikk plass i havna, ned vask av båten og en god dusj så var vi klar for å ta byen i øyesyn. Det var en riktig så koselig plass, god mat men resturantene stengte tidlig. Det var mye stier som gikk på tvers og kryss og veldig godt merket, og det så ut som de ble flittig brukt.

Vi forlot Camaret 04.09 og tok fatt på kryssingen av Biscaya, første døgnet ble det for motor og andre døgnet ble avsluttet med seil. Vi brukte 2 døgn på å krysse Biscaya og ankom La Coruna 06.09, dette er en by som jeg vil anbefale å besøke. Vi ble i 4 dager der og ble godt kjent i gamlebyen, god sjømat er jo noe de er kjent for å vi ble ikke skuffet.

Vi forlot La Coruna 10.09 og gikk til Camarinas der vi er enda. Her er det veldig godt tilrette lagt for tur gåing med oppmerkede løyper, det er en typisk Spansk fiskerlandsby så det var stor forskjell fra Storbyen La Coruna til denne sjarmerende plassen. Veldig god sjømat har vi fått når vi har vært ute å spist, hyggelige folk men snakker lite engelsk. Så det har gått på google translate og spansk som en har snappet opp gjennom tiden. Vi planlegger å fortsette turen sørover mot Vigo der min kone kommer ombord, har fått tillatelse å besøke naturreservatene noe som var veldig smidig gjort på nettet.

The sinking of the English battleship HMS Serpent (1890) in Boi Point gave an impulse to the construction of the current lighthouse and its classification as a 1st order lighthouse, like Finisterre’s or Sisargas’, with a reach of over 60 miles (97 km ). The disaster also led to it becoming Spain’s first electric lighthouse (1896). Right in front, you can still see the so-called “Old Lighthouse”.

This is one of the Costa da Morte’s most characteristic lighthouses. The natural enclave where it stands is spectacular. In fact, in 1933, Cape Vilán was declared a Natural Site of National Interest.