Da var det dags med et nytt reisebrev vi er nå ankommet Povoa De Varzim i Portugal, en forstad til Porto.

Vi gikk fra Camarinas 14.09 til Muros en typisk Spansk fiske landsby, lignende Camarinas her ble vi bare over natten og gikk vider til Vigo 15.09 der vi tok mannskap skifte.
Morten reiste hjem og min kone kom ombord, Vigo må jeg si at ble en stor skuffelse byen er slitt og en typisk industri by ikke noe å bruke ressurser på å besøke.
Utførte en del vedlikehold og bunkret proviant og diesel før turen gikk videre ut til Cies øyene, måtte ha egen seilings tillatelse og ankring tillatelse får å besøke øy gruppen og ankre der.
Vi forlot Vigo 19.09 og seilte over til Cies øyene og ankret opp ved Praia Das Rodas, her tok vi kajakken til land og gikk en rundtur på øya, når vi skulle ut til båten igjen om kvelden så hadde det blåst litt opp så kan si at vi ble våt fra topp til tå før vi var vell ute og trygt ombord igjen.

Det var skikkelig lagt til rette for å ta seg rundt på øya til fots og med sykkel, mange turist båter som kom om morgenen og forlot øya om ettermiddagen. Så vi hadde nesten øya for oss selv om kvelden, før fiskerne kom grytidlig om morgenen og satte sine garn og teiner rundt øya.

Cies-øyene, som ligger på den nordvestlige spissen av Spania, i Galicia, hører til kommunen Vigo. I farvannene i Atlanterhavet består denne øygruppen av tre øyer: ” Monteagudo Island” (i nord), ” Faro Island” (i midten) og ” San Martino Island” (i sør) . Medianøya er knyttet til øya Monteagudo (nord) ved stranden av Rodas, en naturlig sandstrand, 1200 meter lang. Hun ble valgt i februar 2007, den vakreste stranden i verden av den engelske avisen “The Guardian”. Strendene i Figueiras og San Martino er også kjent for sin skjønnhet. Det er også mange viker som Areíña, Bolos, Cantareira, Margaridas, Muxieiro og Nosa Señora de Carracido.

Øya er et beskyttet naturområde (klassifisert naturreservat siden 1980) som er en del av nasjonalparken i Atlanterhavsøyene i Galicia, opprettet i 2002. Øyene er sammensatt av et betydelig biologisk mangfold og beskytter en rikelig fauna og flora. De er hovedsakelig kjent for sine strender, men også vill natur, klipper, skoger eller sanddyner.

Vi forlot Cies øyene 21.09 og gikk til Baiona en hyggelig og koselig Spansk fiskelandsby, vi ble værende her i to dager og hadde oss noen skikkelig gode sjø måltider og fikk sett oss rundt . Dette er en plass jeg vil anbefale å besøke, hyggelige folk mye å se på.

Denne byen var den første som fikk høre nyhetene om oppdagelsen av Amerika i 1493, da skipet til Columbus, Pinta, kom i havn her. Du kan gjenoppleve dette viktige historiske øyeblikket ved å ta et besøk til replikaen som ble bygget for å feire 500-årsjubileet til oppdagelsen av Amerika. Her finner du også andre kopier fra Columbus’ tid i tillegg til skilt og spill som forteller mer om gjenstandene.

Det gamle kvartalet fikk status som historisk monument 1993, og består av trange brosteinsgater og lave steinbygninger Her finner du også små kirker og adelshus du kan kikke på mens du nyter den friske duften av havet.

Byens strandpromenade er en av de vakreste i Rías Baixas-området. Nyt livet ved havet og de hvite bygningene som er typiske for den galiciske kysten. Ta en pause fra sightseeingen på en av byens barer eller restauranter, hvor du finner lokale spesialiteter, som blekksprut og skalldyr. Du nyter det aller best sammen med et glass Albariño-vin.


Vi forlot Baiona 23.09 og dermed Spania og ankom Povot De Varzim i Portugal 23.09 vi ble vell tatt i mot i marinaen av hyggelig havnesjef og ditto hyggelig resepsjons dame under innsjekkingen som gikk som en lek.

Vi dro med Metroen dagen etter til Porto og hadde en fantastisk dag i Porto, en sjarmerende og hyggelig by og veldig greie portugisere, det var en befrielse å kunne gjøre seg forstått på engelsk igjen. Noe som hadde vært fraværende i Spania og Frankrike, men må se å få lært oss en del spansk så vi kan utføre en enkel kommunikasjon.

Portugisere som vi har truffet har vært helt enestående, vi var på Portvin smaking og den servicen som ble vist der er noe vi satte utrolig pris på. Men det toppet seg når vi kom tilbake til Povot De Varzim om kvelden på resturant Bodegao som vi spiste på.
En bedre kelner har vel jeg aldr vært borti, vi fikk lokalhistorien om hver rett som vi spiste da vi kun valgte lokale retter og det gjaldt også vinen. Fikk fortalt lokale historie om hvordan byen oppsto og deres særretter i matkulturen, mat og drikke var helt utsøkt og en fornøyelig opplevelse.

Det er valg i Portugal på Søndag og med den støyen og bilhorn som var i gatene så måtte jeg spørre om det var det lokale fotball laget som hadde vunnet. Nei det var valg og full stemning, stor forskjell fra sirumpa valget i gamlelandet😂😂