Nå har vi vært en måned her i Cartagena og vi trives veldig godt , fin by og mange hyggelige mennesker som vi er blitt kjent med. Har fått mesteparten av vedlikeholdet fullført, så således er båten klar for å fortsette ut på nye eventyr.

Vi har leiet bil og hadde oss en liten rundt tur, den første plassen vi besøkte var Malaga og der fikk vi Hotell i gamlebyen. Vi likte byen og besøkte Museo Picasso og Alcazaba de Malaga, dette er noe jeg vil anbefale og byen var ikke den turist byen vi hadde forestilt oss.

Pablo Picasso ble født i Málaga, så det er naturlig at byen har et eget museum med hans kunstverker. I gamlebyen, rett i nærheten av katedralen, kan du se verker fra tidlig i hans karriere, hans versjoner av eldre mesterverker og kubistiske malerier.

Picasso er spesielt kjent for å ha skapt kubismen sammen med maleren Georges Braque. De hentet inspirasjon fra Paul Cézanne, som hadde vært opptatt av hvordan geometriske figurer kunne forklare ulike naturformer. Picasso og Braque satte sammen ulike geometriske former i sin kunst, noe som for flere i deres samtid og i dag fremstår som uforståelig og direkte stygt, med sitt kantete og fordreide uttrykk. 

Picasso-museet ble åpnet i 2003 og inneholder i stor grad kunst donert av Picassos familie. I tillegg finnes verker på langtidsleie.

Museet ligger i en bygning fra 1500-tallet som ble bygget over et tidligere palass. Flere elementer fra det tidligere palasset er fremdeles synlige. Bygningskomplekset har tidligere vært brukt som museum, men ble i stor grad forandret da det skulle huse Picasso-samlingen. Nye bygninger ble også innlemmet, og i dag disponerer museet 8 300 kvadratmeter med gulvareal.


Reisen fortsatte til Sevilla en fantastisk by der vi stortrivdes, vi hadde en tur i gamle byen, besøkte verdens største gotiske katedral og Alcazar.

Sevilla er Spanias fjerde største by, med omtrent 700 000 innbyggere. Den regnes som hovedstaden i regionen Andalucia. Sannsynligvis er Sevilla mer enn 2300 år gammel. Fønikerne skal ha hatt en utpost her, mens både romere og maurere regjerte i regionen i flere århundre.

Dette bærer Sevilla preg av, også i dag. For eksempel er bymurene som fortsatt står igjen, rester av festningsverket som Julius Caesar fikk bygget, mens rester av arabisk arkitektur fra maurerne fortsatt kan ses i mange av byens flotteste bygninger. Kulturelt har disse epokene også satt sitt preg.

Ettersom spanjolene ”oppdaget” (sett med europeiske øyne) store deler av resten av verden, ble Sevilla en av Spanias viktigste byer. Elven Guadalquivir er en sentral del av dette bildet. Fordi elva var bred og dyp nok til store skip, og fordi breddene kunne enkelt bevoktes fra festningsverk, ble eksotiske varer, gull og annen verdifull last, først og fremst fraktet til Sevilla.

Faktisk ble eksotisk gods fra det nylig oppdagede Amerika monopolisert av Spanjolene. I lange tider var det ingen i Europa som fikk kjøpt varer fra denne verdensdelen, så fremt det ikke skjedde i Sevilla.

Katedralen i Sevilla (spanskLa Catedral de Sevilla, fullstendig navn: Catedral de Santa María de la Sede) er en romersk katolsk katedral i Sevilla i spanske Andalucía.[1] Den er den største gotiske katedral og den tredje største kirke i verden. Den er også den største katedral i verden da de to større kirkene, portugisiske Basílica do Santuário Nacional de Nossa Senhora Aparecida og Peterskirken i Roma, ikke er seter for biskoper. Katedralen ble registrert i 1987 av UNESCO som et sted innen verdensarven, sammen med palasset Alcázar av Sevilla og Archivo General de Indias, også i Sevilla.[2]

Etter at katedralen ble fullført tidlig på 1500-tallet, har katedralen i Sevilla fortrengt Hagia Sophia i tidligere Konstantinopel som den største katedral i verden, en tittel den bysantinske kirke hadde i bortimot tusen år. Hagia Sophia i dagens Istanbul ble okkupert av muslimene og gjort om til en moské. Katedralen i Sevilla er gravstedet til Christofer Columbus.[3] Erkebiskopens palass er lokalisert på den nordøstlige stedet av katedralen.

Turen gikk videre opp i fjellet til Granada, og her ble det litt kjøligere også.

Granada er en by i det sørlige Spania, med en befolkning på ca. 241 000 innbyggere. Byen er hovedstad i provinsen Granada. Den er særlig kjent for slottet Alhambra fra da maurernestyrte denne delen av Spania. Festningen står i dag på UNESCOs verdensarvliste og er en av landets største turistattraksjoner.

Universitetet i Granada, som ble grunnlagt i 1531 av den tysk-romerske keiser Karl V, er et av de fremste i Spania.

Allerede på 600-tallet f.Kr. bodde fønikiskekarthagenske og greske nybyggere i området. På 400-tallet f.Kr. bodde iberere i byen Ilturir, på det sted der Granada i dag ligger. Romerne okkuperte området i  193 f.Kr. Etter det vestromerske rikets fall i 476 e.Kr. lød området under visigoterne med sete i Toledo og i 711 ble området invadert av maurerne, som gav byen navnet Elvira. På 1200– og 1300-tallet var byen sentrum for vitenskapkulturog kunst. Det var på denne tiden, i tiden mellom 1248 og 1354, at Alhambra ble bygd.

Granada var arabernes siste utpost i Spania. Den 2. januar 1492 ble de beseiret av kong Ferdinand II og dronning Isabella I som fordrev dem fra byen.

Her i Cartagena er jule forberedelsene i full gang og jule gata er pyntet, vi har så vidt startet med å pynte til jul i båten. Har fortsatt med litt forefallende vedlikehold og så ser vi frem til at vi får pinne kjøttet hand carried ned til oss 😎😎Vi er mye ute på tur og blir godt kjent i nærområde og har også startet på online Spansk kurs.

Planen videre er at vi blir værende her i Cartagena i vinter og tar båten på land for bunnsmøring og polering i slutten av Mars, begynnelse av April. Turen går så videre over til Balerene og videre innover i Middelhavet, men så har vi den ukjente covid faktoren som vi må ha i bakhode. Men planen er som sakt å være i middelhavet til slutten av August, begynnelsen av September før vi går til Madeira og videre til Kanariøyene.