Vi seilet fra Cabrera National Park 01.05 og seilet videre til Port Colom en liten ferieby med god atmosfære, gode restauranter men typisk ferieby vi hadde flere ture rundt om i byen og besøkte åsen hvor de virkelig store feriehusene var lokalisert.

Colom er også et utbredt navn på Mallorca og det er mange som sier at Columbus var Mallorcansk, byen er oppkalt etter Christopher Columbus, som hevdes å være født i Porto Colom, selv om det ikke er mange beviser på det.

Vi ble værende her til 03.05 pga. været og seilet så vider til Alcudia.

Vi ble i Alcudia til 07.05, vi besøkte gamlebyen som var verd et besøk ellers så er jo Alcudia også en typisk ferieby.

Alcudia er en by og kommune i det østlige Spania, på øya Mallorca i provinsen Balearene. Kommunen har 20 651 innbyggere. Alcudia er et viktig turistsenter nord på Mallorca, vendt mot Middelhavskysten. Alcudia ferieby ligger ved Mallorcas lengste sandstrand på 14 kilometer.

Neste stopp var Puerto De Pollenca og der ble vi møtt av Troels en bekjent av oss som er fastboende og for oss var det gull verd, så takk for all hjelp og hyggelig selskap under våres opphold i Pollenca.

Vi var på forskjellige utflukter, den mest spesielle var oppe i til Castillo de Alaro, så jeg fikk testet at Fiat Panda er en brukende terrengbil i ulent terreng det var både Landrovere og Discovery og andre firhjuls trekkere som stod igjen og ikke hadde gutsen til å prøve, men opp kom vi.

Det ble noen golf runder også, selv om det er langt opp til Hovland standard, utsikten fra klubb huset må være noe av det fineste som er på noen Golf baner , den fineste jeg har opplevd.

17Mai feiring ble det på sjømannskirken noe som var en hyggelig opplevelse med mye nordmenn tilstede.

Ellers så ble det en del jobbing på seilbåten Easy One, så nå er det på stell det meste der. Ble en del vedlikehold som ble utført og fikk sydd ny UV duk på forseilet da den hadde sett sine beste stunder. Hadde også besøk av min bror og kone en uke, noe vi satt stor pris på.

Noen ord fra Troels.

Vidar og Patpicha har bedt meg skrive noen ord om byen Pollensa (Nord Mallorca) etter en omvisning / promenade vi gjorde der for noen dager siden. Vi parkerte bilen i hovedgata i Pollensa som heter Cecilio Metelo. Det er navnet til den romerske konsulen som erobret Balearene i år 123 før Kristus (etter de Puniske Krigene). Så vidt jeg vet er Pollentia navnet til Cecilio Metelos kone. Dette området ble befolket allerede ca. 3000 år BC.

Vi gikk til parken ved Pollensa’s museum der det står en statue av Joan Mas som i 1550 ledet de Kristne innbyggerne i byen til seier mot piraten og Saraseneren Dragut. Dette slaget gikk over flere dager og det blir gjenskapt hvert år med hundrevis av medvirkende i begynnelsen av august (fiestas de La Patrona).

Vi stoppet opp ved Plaza del Gallo (hanens plass) der det finnes et monument toppet av en hane; statuen markerer den viktige hendelsen da hele byen ble vekket av en hane da piraten Dragut stod rett ved porten til byen. Takket være denne hanen, og med god hjelp av Joan Mas, klarte De Kristne å nedkjempe Maurerne ledet av Dragut i 1550.

Den romerske tid i Balearene varte fram til år 455 AD da øyene ble erobret av Vandalene som hadde installert seg i Cartago i Nord-Afrika og Sør Spania (ingen sammenheng med de Puniske Kriger, selvsagt) og har gitt navnet til Andalucia. Omtrent 300 år senere, altså på 700 tallet, blir hele Spania erobret av Araberne (Mahometanere / Islamske), herunder Balearene hvor de blir i 5 århundrer fram til ”La Reconquista” av Jaime 1 ca 1230. Blant annet navnet Alcudia skriver seg fra den arabiske epoken (Al Quds).

Turen vår gikk videre til markedsplassen foran kirken i Pollensa; her er det marked en dag i uka, på søndager, og dette er en stor begivenhet hver uke: plassen og mange av sidegatene fylles opp, som en ”Souk”, av salgsboder og telt.

Fra hovedplassen (Plaza Mayor) gikk vi til venstre til Pollensas store turistattraksjon ”El Calvario” som er et lite kapell på toppen av en kolle. Vi gikk den gamle steintrappen (som etter sigene skal ha 365 trinn) og vi talte 412 steg, sannsynligvis fordi kommunen tilføyde en seksjon med flere trapper nederst ved rådhuset.

El Calvario er stedet der Kristus Lidelse blir gjenskapt hvert år i påsken. Hele landsbyen er da med på opptogene hvori hvert av byens faglaug bærer sine kostymer og symboler ned trappene etter at Kristus statue blir tatt ned fra korset og bæres, belyst av hundrevis av fakler, tilbake til soknekirken ved Plaza Mayor.

Det sies at Pollensa har en hemmelig side: under kollen der ”El Calvario” kapellet er bygget skal det finnes et nettverk av underjordiske ganger og saler som ble bygget av Tempelridderne og at hele eller deler av Tempelriddernes skatter finnes bevart her.

Vi avsluttet turen vår ved det tradisjonsrike Cafe Can Moixet (Hos Kattungen) som i mange år på 1900 tallet var samlingspunktet for kunstnerne i Pollensa (blant annet Anglada Camarasa, Roch Minuet, Atilio Boveri, Tito Cittadini etc.) som betegnes ”Pollensa skolen”. Elevene til mestrene ble betegnet som ”de syv kattungene”. Kafeen ligger på nordsiden av Plaza Mayor, rett ved kirken, med utsikt over alt som skjer på La Plaza. Bildene under er tatt av Troels Muller

Vi dro fra Pollenca 11.06 og seilet over til Menorca og ankret opp i Cala Son Saura, en nydelig plass med krystall klart vann, her har vi badet og gått på turer og virkelig slappet av.

Vi kommer til å være på Menorca til Torsdag 16.06 og seiler da vider over til øya Carloforte ved Sardinia. Det er meldt lite vind, men nok til at en kan seile så jeg beregner ca. 2 døgn over med de vindforholdene vi får. Vi kommer til å seile en del uker på Sardinia og så får vi ekstra mannskap om bord 02.07 noe som vi ser frem til.