Vi er nå i Frankrike nærmere bestem sørlige delen og ligger nå for anker i Anse du Gau like utenfor den kjente øya ILe De Porquerolles. Men la oss ta det fra der vi sluttet sist som var på Vestsiden av Korsika og på vei over til Italia.

Vi forlot Korsika og satte seil til Isola DI Capraia 22.07 og ankret opp i Capraia 22.07 vi ble værende der i 2 dager, Capraia er en fryd for alle dykkere og for snorkling er det alt du kan drømme om .
Øya er en del av nasjonalparken og fiske er forbudt her. Den bratte kystlinjen er full av grotter og bukter som er hjemsted for mange fisker samt delfiner og sjøhester og gir et perfekt fristed for sjøfugler, vi brukte gummibåten og fikk snorklet og det er virkelig en plass å dra til vis du liker å snorkle /dykke.

Øya omfatter 20 km², og preges av ville fjell og et steilt kystlandskap. Det høyeste punktet på øya er fjellet Monte Castello med 447 meter.

I middelalderen var øya base for saraseniske pirater. Senere kom øya under Pisa. Etter slaget ved Meloria overtok Genova øya. Selv om Capraia administrativt ble lagt under Korsika, forble øya genovesisk også etter 1768, da Korsika ble innlemmet i Frankrike.

Etter Italias samling var øya først en del av Provinsen Genova. Først i 1925 ble den en del av Toscana.

Fra 1940-tallet til 1986 var øya straffekoloni.

Størstedelen av øya, bortsett fra et lite tettsted kalt Porto Vecchio med ca. 120 innbyggere, har siden 1989 tilhørte nasjonalparken Parco Nazionale dell’Arcipelago Toscano.


Vi dro fra Capraia 24.07 og over til øya Elba 24.07 der vi seilte rund på øya og så oss rundt på forskjellige plasser, vannet er krystall klart og mange fine ankrings plasser. Mange hyggelige å små plasser med gode restauranter og ikke minst hyggelige folk.
Elba er en øy 20 km utenfor Toscana i Italia. Øya er kanskje mest kjent for sitt jern, og som stedet Napoleon I ble forvist til i 1814. Den har et areal på 224 km² og ei kystlinje på 147 km. Elba er den tredje største italienske øya og er en av De toskanske øyene.

Elba har vært bebodd siden etruskerne, som var særlig interesserte i den rike jernforekomsten. Dette var noe som også tiltrakk romerne, og den dag idag vitner bynavnet Portoferraio – som betyr ”jernhavnen” – om den store jernutvinningen, som betydde mye for øyas økonomi i årtusener. Den siste minen stengte i 1984.

Det er umulig å snakke om Elbas historie uten å nevne Napoleon (omtalt som “le Gand). Selv om at han kun bodde her i 10 måneder, rakk han å sette sitt preg på øya med sine offentlige arbeider og reformer. Han rasjonaliserte minedriften, organiserte sykehusvesenet, importerte nye drue- og olivensorter til den lokale vinproduksjonen og fikk plantet oliventrær. Elbas flagg er i dag det samme som Napoleon designet da han først ankom øya, og inneholder fortsatt de tre keiserlige biene. Overalt finner man spor etter Napoleon i form av blant annet statuetter. Det er også mulig å besøke Napoleons to boliger fra hans ti måneder på øya; Villa dei Mulini i Portoferraio og sommerresidensen Villa di San Martino i byen San Martino.

Vi likte spesielt hovedstaden Portoferraio, der tilbrakte vi 2 dager og ble godt kjent i byen, mange hyggelige små gater og små utsalgs plasser og ikke minst mange små og koselige restauranter med god tradisjonell mat.

Portoferraio er den største byen på den italienske øya Elba, og en kommune i Provinsen Livorno i regionen Toscana. Byen er Elbas kulturelle og økonomiske sentrum. Området har vært bebodd i tusener av år. Den nåværende byen ble grunnlagt av Cosimo I de’ Medici under navnet Cosmopoli.

Vi forlot Elba 31.07 og satte seil mot Fastlands Italia nærmere bestemt Castiglioncello der vi ankret 31.07 og fortsatte dagen etter til Pisa der vi lå i en marina oppe i elva Arno (Marina Boccadarno boat service)

Vi tok syklene å besøkte Pisa og deres kjente bygg verk som det skjeve tårn, videre tok vi tog til Firenze og ble der tre dager og så oss rundt, begge byene er jo kjent for sine utrolige byggverk, kultur og gode mat opplevelser. Det er jo typiske turist byer og de var det mange av, og ikke minst varmen som var opp mot 40grader så det var godt når vi kom tilbake i båten igjen og fikk satt seil mot Frankrike.

Vi ble i Italia en uke og seilte vider 07.08 til Beaulica -sur-mer marina der vi ankom 08.08 etter en heftig seilas med mye lyn og torden. Vi besøkte Nice og så oss rundt i Beaulica sur-mer før seilasen fortsatte til Golf -Juan der vi ankret opp 11.08.
Der hadde vi en selsom opplevelse at ankeret slapp tidlig om morgenen, anker alarmen gikk og jeg så at vi dregget. Men heldigvis så gikk det bra, ankeret ble tatt opp og vi gikk til en ny lokasjon å satt det på nytt , så vi kunne puste lettet ut denne gang.

Vi seilet videre til Port Frejus 14.08m og ble der til 17.08, dette var en fantastisk marina med byen bygd rundt marinaen så alt var tilgjengelig i gå avstand. Vi seilte så videre til Mouillage-de-Jova der vi ankret og seilte videre dagen etter 18.08 til Anse du Gau og ankret opp.
Vi padlet og gikk og besøkte Bormes-les-Mimosas en kommune i Var- avdelingen, Provence-Alpes-Côte d’Azur-regionen. En koselig liten by/sted med helt andre priser i butikker og restauranter en andre byer på den franske rivieraen.
Vi blir liggende her og venter på at været skal bli bedre før ferden fortsetter, det har vert et par dager med kraftig regnvær og Lyn og torden og Gulf of Lion er jo kjent for mye ustabilt og kraftig vinder.