Da er det en stund siden sist reisebrev og mye har hendt i mellom tiden, vi ligger nå i Rubicon Marina på Lanzarote, men vi tar det fra der vi sluttet i sist reisebrev.
Vi ble værende på anker i Anse du Gau til 22.08 og seilet over til øya Porquerolles der vi ankret opp 22.08, vi fikk sett oss rundt på øya som er en veldig populær plass å dra til fra fastlandet og for seilere.

Porquerolles, også kjent som Île de Porquerolles, er en øy i Îles d’Hyères, Var, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrike. Landområdet er 1 254 hektar og i 2004 var befolkningen rundt 200. Porquerolles er den største, vestligste av de tre Îles d’Hyères. 

Vi dro derfra videre mot Port Saint Louis du Rhone, vi hadde en ankring på veien i Baia de Bandol før vi ankom 24.08 i Port Saint Louis Du Rhone. En plass som så veldig forlatt ut og ikke mye å se på, vi ble værende der å vente på været og hadde sykkelturer rundt i distriktet.

Vi gikk 26.08 og ankom Port Camargue 26.08, dette var en nydelig plass og kjempe fin marina med alle fasiliteter rundt om med restauranter og butikker for shopping.
Det var festival den helgen vi var der så vi fikk oppleve kamper med lanse fra båt og det var en skikkelig artig opplevelse, det kokte i byen hele helgen og vi brukte sykler fra marinanen å ta oss frem med, virkelig opplevelse helg.
Port-Camargue er et distrikt i byen Le Grau-du-Roi, i Gard-avdelingen i den administrative regionen Occitanie. Bygget på 1960-tallet, er det i dag en av de største marinaene i Europa.

Vi forlot Camargue 29.08 etter etter en fantastisk helg, vi fortsatte seilasen mot Barcelona og etter et par ankringer så ankom vi Olympico Marina i Barselona 01.09 og der ble vi en uke. Vi hadde en fin uke i Barcelona og brukte syklene flittig for å se mest mulig av byen, det var lagt veldig bra opp for syklister i byen så der har vi noe å lære i Norge.
Dagene gikk med opplevelser og kveldene var vi ute å hadde gode middager på byens mange restauranter, vi hadde også besøk av Thomas og venner av han og det var hyggelig for oss.

Barcelona er hovedstaden i Catalonia, en autonom region i det nordøstlige Spania. Den er også hovedstad i provinsen Barcelona og i comarca Barcelonès. Byen befinner seg ved middelhavskysten, mellom utløpa til elvene Llobregat og Besòs, rundt 120 km sør for fjellkjeden Pyreneene. 

Vi seilet fra Barcelona 06.09 og ankom Port Bara 06.09, vi fikk alarm på kjølevannet slik at vi måtte seile til nærmeste marina som var Port Bara. Dette var en typisk turist by med mye leiligheter men neste helt tomt for folk, da sesongen var ferdig for året men heldig for oss da vi fikk gode rater i marinaen.

Jeg måtte rense vannkjøler og saltvanns kjøler og bestilte ny temperatur sensor, men det tok sin tid og etter en uka sa jeg at de kunne glemme hele temperatur sensoren da jeg nå var sikker at det var den som var feil og ikke noe problem med kjølesystemet. Vi hadde sykkelturer rundt i område og det var en koselig liten plass, så jeg forstår at folk har leiligheter der.

Vi seilet fra Port Bara 14.09 mot Valencia og ankret opp i Golf de La Ampolla og Peniscola på veien og ankom La Marina de Valencia 16.09 og vi hadde noen fantastiske Code 0 seilaser på veien til Valencia.

Vi tilbrakte helgen i Valencia og brukte syklene flittig for å få sett mest mulig og gamle byen er et must å besøke når en er der, de hadde lagt veldig godt til rette for syklister i byen. Vi brukte tiden i gamlebyen der vi fikk sett mye og hadde gode måltider, vi besøkte og Expo utstillingen i byen noe som er et must når en besøker Valencia. Kan virkelig anbefale en reise til Valencia.

Valencia er Spanias tredje største by og også Spanias tredje største havn og et industrisentrum. Byen er hovedstaden i provinsen Valencia og regionhovedstaden i den autonome regionen Valencia. Valencia har 807 396 innbyggere. Den ligger på den spanske østkysten. Valencia ble grunnlagt 137 f.Kr. av romerne

Vi seilet videre 18.09 og neste stopp på reisen var Cartagena, på veien ankret vi opp i Moraira og Torrevieja og ankom Cartagena 21.09 vår hjemmehavn sist vinter. Vi traff mange av de vi var blitt kjent med når vi var i Cartagena og mange hyggelige historier ble utvekslet og noen av de hadde ikke kommet av gårde, og de kommer vel mest sannsynlig ikke av gårde på sine drømme reiser.
Det var Romersk festival i byen så vi var ute å så på opptredener og parader, noe som var veldig spesielt og som ble avsluttet med et Mega fyrverkeri om kvelden. Vi seilet videre 23.09 for ikke å bli liggende, mange som ønsket at vi ble denne vinteren også.

Men vi fortsatte mot målet for denne vinteren Kanariøyene , vi ankret opp i Cala de Agua Amarga 23.09 og seilet videre neste morgen mot Gibraltar. Vi ble bordet av de Spanske tollerne før vi skulle ankre opp i Roquestas de Mar 24.09, en rutine kontroll der båten ble sjekket og alle papirer men alt i orden og hyggelig var de. Vi seilet videre og ankret opp i La Rijana 25.09, men det ble lite søvn pga mye rulling den natten.
Vi seilet videre 26.09 til Marina Motril og der ble vi liggende i nesten en uke å vente på at vinden skulle snu slik at vi slapp å gå i motvind og høy sjø mot Gibraltar.

Motril var en liten plass med industri og noe turisme, men hadde laget det veldig fint til for sykling og gåing. Vi syklet rundt om i distriktet så vi fikk sett oss rundt å bli kjent i området.

Motril er en by og kommune i det sørøstlige Spania, i provinsen Granada. Kommunen har 58 545 innbyggere.

Det var en befrielse når vinden snudde og vi kunne sette seil mot Gibraltar 30.09, vi bestemte oss for å seile direkt og ankom Port Alcaidesa Gibraltar tidlig om morgenen 01.10. Vi var jo godt kjent i Gibralter og den Spanske delen siden vi hadde vært her før vi gikk til Cartagena året før.

Dagene gikk med vedlikehold og forberedelser for seilasen over til Madeira, så sykkelen ble flittig brukt til å gjøre innkjøp av deler og proviant i Gibralter. Men det var ikke noe tilrettelagt for syklister i Gibralter, stor forskjell fra Spania der det var sykkel stier over alt men går jo ut fra at det er det samme i Uk. Vi hadde også en fremmed gjest ombord som hadde fått fiske sen rundt hode og vinger, jeg fikk tak i måsen og vi fikk frigjort den fra fiske sen. Den var totalt utslitt så den ble sittende på kaien en del timer før den kom seg på vingene, men heldigvis så klarte den seg

Vi seilet videre fra Gibralter 11.10 til Madeira en seilas på 600Nm, etter å ventet på vær i over en uke vi fikk opp Parasailoren og hadde en nydelig seilas til vi traff en Mega regnbyge i Gibraltar stredet, vi fortsatte seilasen og bestemte oss for å ta ned Parasailor før kvelden.
Vi oppdaget da at den satt bom fast og vi fikk den ikke ned, vinden og sjøen var begynte å øke og det var bare en ting å gjør spenne på seg klatreselen og klatre opp i masten.
Du kjenner du lever når du er 20m over havet i masten på en båt som beveger seg, med 20kn vind og sjø som bygger seg opp🙏🙏jeg fikk løsnet parasailor og seil og kaptein kom trygt ned igjen.
Vi rigget til spri boom og seilet med spreidde seil, var veldig imponert over matrosen ombord under operasjonen med å fått ned parasailor. Hun ble litt vel ivrig å glemte sikring, så hun måtte pent gå tilbake å få på seg sikring.
Vi fortsatte med spreidde seil føring, ut på dagen så økte vinden og sjøen og jeg tenkte på å reve, så hørte vi et smell.
Når jeg sjekket fant jeg ut at spri bommen var bøyd som en banan, fikk rullet inn seilet men det var for dårlig vær til å gå på dekk for å rigge ned. Så når en tenker på å reve så er det nesten alltid for sent, så jeg fikk en lærepenge med å begynne å seile mer konservativt .

Så vi seilet med stor seilet som var mer en nok under de forholdene vi hadde, det var ubehagelig ombord med mye rulling og vi diskuterte om vi skulle sette kursen direkte til Kanariøyene.
Men vi bestemte oss for å fortsette til Madeira, så jeg skjønner at folk sender båtene sine over Atlanteren og Stillehavet uten å måtte seile de selv.
Vi ankom Madeira15.10 og ankret opp i Enseada da Abra det var en befrielse og lettelse når ankeret gikk ned og vi kunne slappe av etter en strevsom seilas. Vi fikk oss en god natt søvn og så gikk vi over til Marina Quinta do Lorde 16.10 som vi hadde bestilt plass i før vi seilet over.

Madeira var en fantastisk øy, vi leiet bil og fikk sett mye av øya og vi gikk turer og det som slår deg er hvor store kontraster det er fra nesten ørken til den mest frodige regnskog.

Denne øya vil jeg anbefale på det sterkeste vis dere har en mulighet å reise, den vil ikke skuffe det er helt sikkert. Vi ble kjent med mange langtur seilere her på øya og en merket at her var det en annen type seilere en i Middelhavet, dette var folk som var på langtur. Vi ble en uke på øya og dette var en av de store opplevelsene så langt på turen selv om vi hadde en lite hyggelig opplevelse på overfarten.

Madeira er ei øy i det østlige Atlanterhavet. Den tilhører Portugal. Madeira er videre navnet på en sjølstyrt region (Região Autónoma da Madeira), som i tillegg består av øya Porto Santo og de to ubebodde øygruppene Selvagensøyene og Desertasøyene.

Øyene har et samla areal på 797 kvadratkilometer og et innbyggertall på omkring 275 000.

Vi seilet fra Madeira 23.10 og hadde en silke seilas over til Lanzarote og vi ankom Marina Rubicon 25.10 der vi hadde bestilt plass for vinteren, vi hadde fin seil vind med Code 0 føre hele dagene og lite vind om natta så da ble motor seiling.

Nå blir det vedlikehold og klargjøring av båten før vi tar en tur hjem og besøker familie og kjente, planen er tilbake i Januar en gang og opptak av båten for bunnsmøring og polering noe som trengs etter nesten 2 år siden forrige gang. Planen videre er å seile rundt å bli kjent med de forskjellige Kanariøyene, her er klima ,temperatur og vinden jevn stort sett året rundt.

Kanariøyene (spansk Islas Canarias, antagelig av latin Insulae canariae, «Hundeøyene») er en spansk øygruppe og autonom region. Øygruppen ligger i Atlanterhavet, utenfor Afrikas nordvestlige kyst. Øyene ligger ca. 1 500 kmfra det spanske fastlandet. Geografisk regnes Kanariøyene som en del av Afrika da de ligger på den afrikanske kontinentalsokkel, men politisk og kulturelt regnes de som en del av Europa fordi de er en del av Spania. 

Øygruppen består av sju større øyer: TenerifeGran CanariaLanzaroteLa PalmaLa GomeraFuerteventura og Hierro, samt flere mindre øyer.

Kanariøyene er en autonom enhet som består av to provinserLas Palmas og Santa Cruz de Tenerife. Disse provinsenes hovedsteder (Santa Cruz de Tenerife og Las Palmas de Gran Canaria) deler hovedstadsstatusen i den autonome enheten. Hver av de sju øyene styres av et ting som kalles cabildo insular, eller øyrådet på norsk.