Da er det en stund siden sist reisebrev, vi ankom Lanzarote Marina Rubicon 25.10.22 og det var våres vinter havn der båten ble lagt og vi reiste hjem for Julefeiring og besøk av familie og venner. Jeg reiste tilbake Lanzarote i midten av februar etter et opphold på Mallorca der jeg hjalp til med arbeid på broderen sin båt.

Lanzarote er en spansk øy, den østligste av Kanariøyene, som ligger i Atlanterhavet utenfor kysten av Afrika. Øya har et areal på 845,9 km². Administrasjonssenteret ligger i Arrecife, en by med 50 000 innbyggere.


Min kone reiste til Thailand i 6 uker for å besøke familie og venner, da jeg var tilbake i båten utførte jeg vedlikehold og klargjøring for å ta opp båten for bunnsmøring, polering og vedlikehold av seildrevet samt skifte av gummi belg.

Jeg var veldig fornøyd med det arbeidet som ble utført på båten av verftet, vi leiet bil i den perioden og utforsket øya samt at det ble mange fjellturer og sykkelturer. Vi ble værende på Lanzarote til 29.03.23 da vi tok opp ankeret og seilet til sør enden av Fuerteventura og ankret opp i Morra de Jabla og temperaturen hadde gått opp med nesten 10 grader fra vi seilet fra Lanzarote så nå kunne vi bruke shorts om kvelden også.

Vi tok opp ankeret og seilet over til Gran Canaria der vi ankret opp i Punta de Las Salinas 30.03. Vi våknet til en strålende morgen med behagelig temperatur og seilet til Puerto de Mogan, der vi fortøyde i marinaen 31.03 og ville utforske øya herfra.

Gran Canaria er ei spansk øy og den nest sørligste av Kanariøyene, en øygruppe i Atlanterhavet. Korteste avstand til den nordvestlige kysten av Afrika er 197 km. Med et areal på nærmere 1560 kvadratkilometer er øya den tredje største av Kanariøyene. Den er nest størst i folketall av de syv bebodde Kanariøyene.

Vi traff igjen seilere som vi hadde møtt på Lanzarote og hadde fine sammenkomster med god mat og drikke, hadde også hyggelige besøk av Arvid og kone og Helge og kone noe som vi satte stor pris på. Vi besøkte Kim og Rapeepan som var kommet ned for en uke ferie og hadde en hyggelig middag og kveld med de.

Vi leiet bil og utforsket øya og må si at turen opp i fjellet var en stor opplevelse, så øya er mye mer en strand og sjø.

Vi seilet videre til Tenerife 18.04.23 og ankom Marina SAN Migiuel om kvelden, vi hadde en liten ekkel opplevelse da vi ikke fikk motoren i revers men heldigvis gikk det bra og vi stoppet 20cm før vi smalt i kaien. Så da var det til å sjekke clutchen m/con driven og jeg fikk tatt den ut før jeg køyet og gikk til verkstedet på morgenkvisten for å låne en skrustikke for å få demontert clutchen. Jeg skiftet drive Conen og satte den sammen etter at alle deler var nøye vasket og sjekket, bestilte samtidig en oppgraderings sett som er på vei fra USA slik at jeg kan utføre den oppgraderingen ved neste anledning.

Vi leiet bil og har utforsket øya og vært på den høyeste toppen Teide som er endel av nasjonalparken , vi tok taubanen opp og gikk ned igjen noe som ikke var helt smart da vi endte opp med blå tær og ømme føtter. Vi besøkte også Dyreparken Loro Parque mye fint å se men jeg mener at dyrene sin plass er i den frie natur og ikke i bur elle innhegninger.

Tenerife er den største av de åtte bebodde Kanariøyene og med 2 034 km² er Tenerife Spanias nest største øy. Den tilhører provinsen Santa Cruz de Tenerife og er den mest folkerike øya på Kanariøyene og i Spania, med om lag 900 000 fastboende. De andre større øyene i provinsen er La Gomera, Hierro og La Palma

Teide (spansk Pico del Teide) er et fjell og en vulkan på øya TenerifeKanariøyene i Spania. Med sine 3 715 meter over havnivå og anslåtte 7 000 meter over havbunnen er det det høyeste fjellet i Spania, det høyeste fjellet på noen øy i Atlanterhavet og den tredje største vulkanen i verden. Nå for tiden er vulkanen sovende, ikke aktiv. Det siste utbruddet skjedde i 1909, andre utbrudd har vært i 17041706 og 1798. Flere utbrudd i fremtiden regnes som sannsynlig, og det innebærer risiko for svært farlige «lava-elver» lik dem som oppsto ved Montagne Pelée og Vesuv.

1954 ble Parque Nacional de las Cañadas del Teide erklært som nasjonalpark. Parken omfatter et vulkansk krater med 48 kilometer i omkrets, og 29. juni 2007 ble nasjonalparken oppført på UNESCOs liste over verdens naturarv.

Loro Parque er en dyrepark i Puerto de la Cruz på øya Tenerife. De første årene etter åpningen i 1972 konsentrerte parken seg særlig om papegøyer og andre tropiske fugler. Loro Parque er i dag bedre kjent for sine show med delfiner, spekkhuggere og sjøløver.
Turen går videre til La Gomera på mandag 01.05 for å utforske den øya, meningen er at vi skal besøke alle Kanariøyene, så langt er det ikke tvil om at det er Gran Canaria for oss som har hatt den mest spektakulære naturen og fjell formasjoner.